Koken met MO

Hoi Allemaal,

Ik ben Mo en naast dat ik samen met Henk de regio activiteiten doe, hou ik ook enorm van koken voor kinderen en grotere groepen. Vandaar dat ik graag met jullie mijn recepten deel!

Hieronder zal ik 1x in de zoveel tijd een lekker recept neerzetten dat makkelijk te maken is tijdens een weekend, zomerkamp of na een lange draaidag!

Heb je zelf een lekker ‘scouting’ recept dat anderen zeker een keer moeten maken? Laat het me dan weten via, activiteiten@eindhoven.scouting.nl.

EET SMAKELIJK!

Groetjes, Mo


Pasta met groene saus

Ingrediënten:

  • pak spinazie a la creme diepvries
  • potje groene pesto
  • vega kipreepjes
  • pakje slagroom houdbaar
  • gemengde Italiaans kruiden (gedroogd of vers)
  • peper en zout
  • ui
  • knoflook
  • zakje geraspte kaas

Bereidingswijze:
Pasta koken

In een grote (hapjes) pan ui fruiten met knoflook.
Spinazie er bij en op laag vuur laten ontdooien. Peper en zout en Italiaanse kruiden er bij (ik vind t ook lekker om er chiliflakes of -poeder bij te doen voor wat “pit”)
Pesto er bij
Kipreepjes er bij doen
Room er bij en vuur hoger
Half zakje kaas er bij en laten smelten

Als het te dik is kun je er melk bij doen. Wel blijven proeven of de smaak goed is, anders meer kruiden)

Pasta in ovenschaal, saus er over en rest van de kaas er over. Ik doe er vaak ook nog mozzarella op. Half uurtje in de oven.

Als je geen oven hebt zoals op kamp 🤣 dan het hele zakje kaas al door de saus laten smelten.