RSW Eindhoven

Ieder scoutingseizoen vinden er in de verschillende Scouting Regio’s voor de Scouts (meisjes en jongens van 11 t/m 15 jaar) de Regionale Scouting wedstrijden (RSW) plaats.

Wat is de RSW Eindhoven?

Ook in Regio Eindhoven! Tijdens een lang weekend, van vrijdagavond t/m zondagmiddag april of mei, zullen de deelnemende ploegen strijden om de felbegeerde toegangsbewijzen voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW).

Namens Regio Scouting Eindhoven mogen de ploegen van plaats 1, 2 en 3 deelnemen aan de LSW. De LSW vindt jaarlijks tijdens het Pinksterweekend plaats in Baarn. Op de LSW komen alle winnaars van de verschillende Regio’s bij elkaar om te strijden om de eerste plaats in het LSW klassement.

Alle informatie over de Regionale Scouting wedstrijden en komende editie die in het weekend van 12 t/m 14 april 2024 zal plaatsvinden, vind je op deze webpagina.

Mis je iets of heb je andere vraag? Dan kan je mailen naar rsw@eindhoven.scouting.nl.

RSW Medewerkersbijeenkomsten!

Om alle deelnemende groepen te voorzien van alle informatie omtrent de RSW 2024 en voor het beantwoorden van eventuele vragen zijn er 2 medewerkers bijeenkomsten gepland:

– 24 januari
– 27 februari

Wij hopen dat zoveel mogelijk medewerkers aansluiten bij deze vergaderingen.
We verwachten ten minste van elke speltak 1 staflid aanwezig. Voor de programma onderdelen en voor de kampstaf wordt er nog een aparte datum geprikt.

Alle bijeenkomsten vinden plaats bij scouting burgemeester Welschen Meerhoven, Sliffertsestraat 43 te Eindhoven.

Inschrijven kan vanaf NU!

Inschrijving voor de RSW 2024 kan vanaf NU! Jij kan de ploeg(en) en medewerkers via onderstaande links inschrijven voor deze RSW! LET OP, de inschrijving sluit dit jaar extra vroeg. Al op 15 februari 2024!

De inschrijving sluit zo vroeg omdat de RSW dit jaar ook al in april is en vanuit het thema team als onderdeel van de beleving al vroeg de deelnemersinformatie nodig heeft voor het RSW kamp. Verdere info hierover volgt nog.

Let op!
Bij de inschrijvingen wordt er verwacht dat de accurate inname van medicatie wordt ingevuld.
De inschrijving van de individuele medewerkers kan tot aan de RSW worden aangepast zodat ALTIJD de meeste actuele gegevens van medicatie kan worden ingevuld. Het is HEEL belangrijk dat deze informatie volledig wordt gedeeld met de organisatie. Dit zodat wij ten alle tijden bewust zijn van welke kinderen er medicatie slikken en hier geen miscommunicatie kan ontstaan, zelfs bij een paracetamol. Maak hierbij ook bekent of het kind deze zelf slikt of de sub kampstaf hierbij moet ondersteunen.

Het Thema!

Het thema voor de RSW 2024 is…….. ‘De klok tikt door… ‘De elementen uit balans’

De elementen aarde, water, lucht en vuur draaien in een cyclus van 365 jaar, 52 dagen en 7 uur. Ze houden elkaar in balans. In de laatste 52 dagen en 7 uur van de cyclus, wanneer de balans zwak is en het kwaad de aarde dreigt over te nemen, worden er 4 dappere helden gekozen om in 4 proeven te worden getest. Degene die de proeven het beste doorstaat heeft de taak om op het uur van de laatste dag de ceremonie te voltrekken en daarmee het kwaad af te wenden, een nieuwe cyclus te starten en weer voor 365 jaar 52 dagen en 7 uur de balans van de elementen te herstellen.

Of dit allemaal goed gaat en lukt? Dat zien jullie op de RSW!

Wij zijn nog op zoek naar…..

Voor de aankomende editie zoeken wij nog toppers voor 2 spel onderdelen:
vrijdag avond spel en het zondag ochtend spel.

Heb jij zin in een leuke uitdaging of organiseer jij graag een spelonderdeel?
Meld je dan aan via rsw@eindhoven.scouting.nl

Om de organisatie van spellen makkelijk, is er een uitgebreide RSW-spelbrochure die je hier kunt downloaden.

24/7 de RSW volgen? Dat kan!

Zowel de RSW organisatie als het regionale ThemaTeam MAXIMAal zullen via de socials jullie op de hoogte houden van alle ins and outs over de RSW.

Ook zal er de nodige handige info en TIPS worden gedeeld. Altijd leuk om ze zelf te lezen, maar ook om te delen met de deelnemende kinderen!

Volgen kan via @rsweindhoven of @ttmaximaal